Het hart van deze circusshow wordt gevormd door vier musici en vijf circusartiesten. Zij zorgen voor muziek, zang en dans, clownerie en acrobatiek.


Muzikale artiesten

Deze artiesten weten als geen ander hoe je een verhaal kunt vertellen en ondersteunen door muziek en zang. De muzikanten zullen de circusartiesten met hun nodige opzwepende en zwierende klanken, die tot ver over het stromende water zullen reiken, begeleiden. Mete Erker en Lavalu componeren ook speciaal voor deze show nieuwe muziek en songs.
Samen zorgen zij voor een echt Arnhems tintje aan deze show.


Mete Erker Trio

Het Mete Erker Trio bestaat uit Mete Erker (saxofoon), Johan Plomp (bas) en Makki van Engelen (drums). Het expressieve spel wordt gekenmerkt door een combinatie van rauwe energie en muzikale verhalen waarbij gevoelens centraal staan. Het Mete Erker Trio put zijn inspiratie uit de jazzmuziek van begin jaren '60. In het najaar van 2013 presenteerden zij hun debuutalbum: Celebration of Mediocrity, op CD en vinyl.

Luister hier naar diverse nummers van ‘Celebration of Mediocrity’ van het Mete Erker Trio.


Lavalu

Zangeres, pianist, componist en actrice Lavalu (Cleveland, Ohio, VS, 1979) uit Arnhem is één van de vier muzikanten, die deel uit maken van de circustheatershow STROOM, Cirque de la Liberté (17-28 juni a.s.).

Lavalu (1979) werd geboren in Cleveland in de staat Ohio in de Verenigde Staten, ze groeit op in Nederland en woont in Arnhem.
De piano oefent vanaf haar kinderenjaren een enorme aantrekkingskracht op haar uit. Ze studeert klassieke piano en ontdekt in haar tienerjaren de popmuziek. Zangeressen als Tori Amos en Fiona Apple inspireren Lavalu tot het schrijven en zingen van haar eigen nummers.
Na een succesvol debuut met de EP Now en haar eigen jazzband, kiest Lavalu er in 2010 voor als singer/songwriter verder te gaan. Haar tweede studioalbum Fighting Wildfires komt in 2013 uit en oogst lovende reacties.
De muziek en zang van Lavalu komen recht uit haar hart en raken een gevoelige snaar bij veel mensen. Ze treedt solo op, van huiskamerconcert tot theatershow. Daarnaast vormt ze sinds juni 2013 helft van het duo 1st of June (samen met Gerhardt) en is ze initiatiefnemer van het collectief Het Geluid van Arnhem, dat deze zomer optreedt op Park Open.
Lavalu speelde in juni 2014 in de succesvolle circustheatervoorstelling FASHIONATA, Cirque de la Mode in de Eusebiuskerk in Arnhem. Ook bij STROOM, Cirque de la Liberté (17-28 juni 2015) is ze van de partij.

Luister hier naar Hey, the sun’s here van het album ‘Fighting Wildfires’ van Lavalu.

nico en co ontwerpers, Geraldine Lodders stichting touchstones